De verschillende video poker spellen

Video poker variant Jacks or Better

Video poker is in drie basis varianten beschikbaar, of je het nu op een fysieke machine speelt of online. In dit artikel benoemen we de populairste varianten. Pak wat eten en drinken;  dit wordt een korte maar wijze les.

Jacks or Better  
De meest gespeelde versie van Videopoker. De naam; jacks of better, legt eigenlijk het spel al uit; je wint pas een een handwaarde van een paar Boeren of beter. De rest van de spelregels zijn makkelijk.

Bij deze variant hebben de winnende handen andere waarden. Van laag tot hoog zijn dat: een paar boeren, twee paar, three of a kind, straight, flush, full house, four of a kind, straight flush en een royal flush.

Ben je een beginner in het Videopoker dan is deze variant het beste om mee te beginnen. Omdat de regels vrij makkelijk zijn, heb je het spel snel door en kan je verschillende strategieën gaan uitproberen die je nodi zal hebben bij het spelen van andere versies van Videopoker.

Deuces Wild
Douces wild speel je met een deck van 52 kaarten zoals elk ander Videopoker spel. Het verschil hierbij is echter dat alle tweeën (vier in totaal) gezien kunnen worden als Wild Cards, wat inhoud dat je ze kan vervangen voor elke kaart die je maar zou willen.

Dit vergroot de kansen op een goede, winnende hand aanzienlijk. Het nadeel is dat het juist om deze reden weinig uitbetaald.

Alleen bij een “Three of a kind” of hoger wordt er uitbetaald. De uitbetalingen zijn ook hiervoor nog laag, alleen bij een “Royal Flush'” (zonder wilde card) is de uitbetaling goed te noemen. Toch is deze variant een goede keuze omdat je winkansen dusdanig goed zijn.

Jokers Wild
De derde versie is ‘Jokers Wild’, waarbij er een extra joker aan het spel wordt toegevoegd. De joker fungeert als wildcard, net als de tweeën in Deuces Wild; de joker kan worden vervangen door welke andere kaart dan ook om de winnende hand te vormen.

Ook hier geldt weer dat je kansen aanzienlijk worden vergroot door de Joker/ Wild Card in het spel. Hierom zal je pas worden uitbetaald met een paar Heren of beter.

Video poker is een leuke opstap naar het reguliere poker

Video poker is zo populair dankzij de snelheid en de eenvoud van het spel. Het is de perfecte opstap voor iedereen die uiteindelijk naar het online poker wil.

 

Geef een reactie