Tekst en uitleg over Poker spelen

Tekst en uitleg over poker spelen
Heb je een Pokeravond met je vrienden op de planning staan of ben je van plan om online Poker te gaan spelen? Begin dan niet zomaar met het spelen van deze game, maar verdiep je eerst in de verschillende Pokerhanden die er zijn. Heb je namelijk geen kennis van deze combinaties van kaarten, dan weet je niet hoe je de game moet spelen en hoe je winst moet maken.

Om jouw positie bij het spelen van de casino game zo sterk mogelijk te maken, wordt dan ook aangeraden om je te verdiepen in de verschillende combinaties van kaarten die worden gehanteerd bij het spelen van Poker. Meer over deze combinaties van kaarten, lees je in onderstaande tekst.

Hoge en lage combinaties

Net zoals bij andere games, geldt dat sommige combinaties van kaarten veel winst opleveren en andere combinaties van kaarten wat minder winst opleveren. Omdat bluffen een belangrijk onderdeel is van Poker, moet je als speler van deze game wel weten welke combinaties een hoge waarde hebben en welke combinaties (bijna) waardeloos zijn. In onderstaande tekst lees je daarom niet alleen welke combinaties er zijn, maar worden de combinaties van kaarten ook op volgorde gezet van hoog naar laag.

De verschillende Pokerhanden

In volgorde van hoge waarde naar lage waarde, zijn de volgende combinaties van kaarten mogelijk bij het spelen van Poker:

  1. Royal Flush: een combinatie van de vijf hoogste kaarten, in oplopende volgorde en dezelfde kleur. Bijvoorbeeld: tien, Boer, Vrouw, Koning en Aas in harten.
  2. Straight Flush: een oplopende volgorde van kaarten in dezelfde kleur. Bijvoorbeeld: vier, vijf, zes, zeven en acht in schoppen.
  3. Four of a Kind: vier dezelfde kaarten, van iedere kleur één. Bijvoorbeeld vier Boeren (harten, ruiten, schoppen, klaveren).
  4. Full House: drie dezelfde kaarten, gecombineerd met twee andere kaarten met dezelfde waarde. Bijvoorbeeld: drie Koningen (harten, schoppen, ruiten) en twee Boeren (schoppen, klaveren).
  5. Flush: vijf kaarten van dezelfde kleur. Bijvoorbeeld: vier, vijf, acht, Boer en Koning in schoppen.
  6. Straight: vijf kaarten die oplopend zijn, maar niet dezelfde kleur hebben. Bijvoorbeeld: schoppen vijf, klaveren zes, harten zeven, schoppen acht en ruiten negen.
  7. Three of a Kind: drie dezelfde kaarten. Bijvoorbeeld schoppen twee, harten twee en klaveren twee.
  8. Two Pair: twee paren van twee dezelfde kaarten. Bijvoorbeeld: schoppen vier en harten vier, schoppen negen en ruiten negen.
  9. One Pair: één paar van dezelfde kaarten. Bijvoorbeeld: schoppen Koning en harten Koning.
  10. High Card: dit is geen echte combinatie, waarbij de hoogste kaart telt. Heb je bijvoorbeeld een vier, een acht, een negen, een Boer en een Aas, dan is de Aas de hoogste kaart en wordt deze meegerekend als je geen andere combinatie kan maken.

Zeker als je voor het eerst Poker gaat spelen, wordt aangeraden om de verschillende Pokerhanden bij de hand te houden. Op deze manier weet je namelijk precies waar je mee speelt en of je goede of slechte kaarten hebt. Hierdoor is inzetten veel gemakkelijker en is de kans dat je winst maakt dus ook veel groter. Ken je de combinaties van kaarten uit je hoofd, dan heb je het schema met Pokerhanden niet meer nodig.

Spelen aan een echte pokertafel

Pokeren kun je aan iedere tafel doen. Technisch gezien kan je zelfs poker spelen zonder een tafel. Lastig maar niet onmogelijk. Toch weten de echte liefhebbers dat als je dat magische ‘poker gevoel’ wilt krijgen, je toch echt een originele pokertafel moeten hebben. Het liefst met een vaste dealer om het speltempo lekker hoog te houden.

Mocht geen van je medespelers zin hebben om deze nobele taak op zich te nemen dan is er een simpele mogelijkheid, namelijk een pokertafel huren. Wanneer je een pokertafel huurt zit daar een dealer bij inbegrepen. Ideaal voor het organiseren van je eigen pokertoernooi.