Hoe moet je Roulette spelen?

Roulette spelen met behulp van de spelregels

Roulette is een prachtig spel met een iets of wat twijfelachtige geschiedenis wat dit mysterieuze en zenuwslopende spel een extra dimensie geeft. Het roulette spel kent twee bijnamen, namelijk de koningin van het casino en het spel van de duivel; als je alle getallen bij elkaar opgeteld krijg je 666, het getal van de duivel.

Als jij je afvraagt waarom je roulette moet spelen, is dit mijn antwoord: “Met roulette heb je de grootste kans om met laag inzet een groot bedrag te winnen. Dit komt omdat als je inzet op één getal en het getal die je gekozen hebt valt dan krijg je jouw inzet keer 35.”

Tuurlijk als je de jackpot wint van een gokkast of bij de Staatsloterij win je natuurlijk veel meer. Maar als we kijken naar hoe groot de kans is dat jij de jackpot van een gokkast, Staatsloterij of Vriendenloterij wint of dat jouw lucky nummer bij roulette valt dan is dat; 1 op (gemiddeld) 90.000 bij een jackpot en 1 op 37 dat jouw getal bij de roulette valt.

 “De hoofdprijs van een loterij (of andere jackpot) ga je zeer waarschijnlijk nooit meemaken maar een keer een roulette spel winnen wel.”

Amerikaans roulette en Europees roulette

In de meeste gevallen krijgen spelers een optie tussen het spelen van Europees roulette (één nul) en Amerikaans roulette (twee nullen). Het verschil tussen de beide spellen is erg klein, natuurlijk heeft het Amerikaans roulette een extra nul (00) en dat geeft het Amerikaans roulette meer huisvoordeel dan bij Europees roulette.

Bij Amerikaans roulette heeft het huis een voordeel van 5,26% en bij Europees roulette heeft het huis een voordeel van 2,7%. Wees dus verstandig als je roulette gaat spelen, speel dan Europees roulette!

Amerikaanse en Europeese roulette

Links is de Amerikaans roulette wiel met de de dubbele nul en rechts is Europees roulette

 

Bovenaanzicht van Roulette tafel

Roulette wiel en een roulette speelveld vanaf de bovenkant bekeken